Reikiroosendaal

Reikiroosendaal

Home » Hoe haaruitval en haarverdunning te verminderen: Een haarprotheses

Hoe haaruitval en haarverdunning te verminderen: Een haarprotheses

Wat veroorzaakt haaruitval?

Kaalheid en haaruitval kunnen door verschillende dingen veroorzaakt worden. Er zijn natuurlijk genetische aandoeningen die kaalheid veroorzaken, maar meestal wordt haaruitval veroorzaakt door iets dat zich in uw lichaam afspeelt. Dat kan een probleem met uw hoofdhuid zijn, of met uw hormonen of stofwisseling. Enkele van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval zijn:

  • Alopecia – Dit is een auto-immuunziekte die ervoor zorgt dat uw immuunsysteem uw haarfollikels aanvalt. Het kan veroorzaakt worden door: – Lupus – Dit is een auto-immuunziekte die ervoor zorgt dat de huid uw haarzakjes aanvalt. Het kan veroorzaakt worden als gevolg van: – Hoge Stressniveaus – Dit is een aandoening waarbij het lichaam zo overspannen is, dat ze in een noodtoestand gaan. Stress kan een direct, negatief effect hebben op uw hormonen, waardoor u haar verliest.

haarprotheses

Waarom geen Shampoos en Conditioners?

Veel mensen die last hebben van haaruitval weten niet waarom ze hun haar verliezen. Ze wijten het aan de ophoping van shampoo of conditioner en gebruiken verschillende behandelingen om het terug te krijgen. Het probleem is dat veel van deze methodes net zo schadelijk kunnen zijn als het echte probleem!

Shampoo en conditioner kunnen tijdelijke schade aan uw haar toebrengen, maar ze zijn ook heilzaam! Shampoo reinigt je haar en hoofdhuid, waardoor het lekker schoon aanvoelt en lekker fris ruikt. Conditioner hydrateert je haar en hoofdhuid en houdt het glad en gezond. En als je je haar uitspoelt met shampoo, is het schoongespoeld. Er zijn geen chemicaliën, dus er ontstaat geen ophoping en uw haar voelt schoon en fris aan.

Tips om haaruitval en dunner worden te verminderen

  • Eet een gezond, plantaardig dieet – Omdat haar is opgebouwd uit keratine, een aminozuur, kan eiwitrijk voedsel gunstig zijn voor de haargroei. Daarom is het belangrijk om een gezond, plantaardig dieet te eten dat veel ijzer, zink, eiwitten en vitaminen bevat, waaronder B-vitaminen die je vindt in groene groenten zoals broccoli, spinazie en boerenkool.
  • Neem lichaamsbeweging op in uw routine – Lichaamsbeweging kan de bloeddruk verlagen, de bloedtoevoer en zuurstoftoevoer naar uw hoofdhuid verhogen en u een energieboost geven, waardoor u een nieuw niveau van uithoudingsvermogen en vitaliteit kunt bereiken dat u misschien nog nooit eerder hebt bereikt. En vergeet niet om tijdens het terugdringen van haaruitval en het uitdunnen van je haar ook aan lichaamsbeweging te doen om die extra energieboost te krijgen!
  • Verminder Stress – Nogmaals, stress kan een negatieve invloed hebben op je hormonen en ervoor zorgen dat je haar verliest. Probeer goed voor jezelf te zorgen en je stressniveau zo veel mogelijk te verminderen, zodat je niet in een noodtoestand terechtkomt.
  • Zorg voor een goede nachtrust – Slaap is het moment waarop je lichaam zichzelf herstelt en weer op volle sterkte komt. Als je niet genoeg slaapt, zal je lichaam niet in staat zijn om je haar te herstellen, waardoor het vatbaarder zal zijn voor schade door bleken, stylingproducten of andere schadelijke factoren.
  • Investeer in een goede haardroger – Je kunt je haar beschadigen als je een föhn gebruikt die te heet is, te dicht bij je hoofdhuid zit of te vaak gebruikt. Zoek een haardroger die al een tijdje meegaat, van hoge kwaliteit is en een goede reputatie heeft.

Conclusie

Er zijn talloze manieren om haaruitval te verminderen, maar het is belangrijk om het op de juiste manier te doen. Daarom is het essentieel om onderzoek te doen naar huismiddeltjes en behandelingen voordat je er één uitprobeert. De juiste remedie zal je niet alleen helpen om je haar terug te krijgen, maar zal ook veilig, natuurlijk en vrij van schadelijke chemicaliën zijn.

En het allerbelangrijkste, het zal werken! Er zijn veel methoden om haaruitval te behandelen en je haar dikker te maken, maar het is belangrijk om de juiste voor jou te kiezen. Doe onderzoek naar huismiddeltjes en behandelingen om degene te vinden die voor jou het beste werkt. Uiteraard kun je ook kiezen voor haarprotheses om je haar dikker te laten lijken. 

Oscar Jimenez

Back to top